Camu Camu

Antioxidant, Dýchacie cesty, Imunita, Pečeň, Psychika, Zápalové ochorenia

Latinský názov: Myrciaria dubia

Plod camu camu patrí k najvýznamnejším prírodným zdrojom vitamínu C vôbec. K ďalším dôležitým látkam plodu patrí vitamín B2 (riboflavín), vitamín B3 (niacín), bielkoviny, fosfór a flavonoidy, ktoré hrajú významnú úlohu, lebo ich pôsobenie zlepšuje absorpciu vitamínu C v ľudskom tele.

Camu camu a jej účinky:

  • Antioxidačné účinky – pôsobí protizápalovo, pôsobí proti starnutiu
  • Psychické napätie – odbúrava stres, rieši nespavosť, zvyšuje vitalitu
  • Detoxikácia – prečisťuje organizmus, vitamín C odstraňuje nečistoty z tela
  • Podpora sústredenia – zlepšuje pamäť, pomáha rýchlejšie vstrebať nové informácie, zlepšuje koncentráciu učenia
  • Prechladnutie – chráni pred infekciami dýchacích ciest, odstraňuje zápaly priedušiek a pľúc

Charakteristika: Camu camu je ker z peruánskeho a brazilského dažďového pralesa, ktorý dorastá do výšky až 5 metrov. Stonka kríka je guľatá a hnedo sfarbená, jej listy sú jasne zelené a lesklé. Plody kríka majú tmavo fialovú až čiernu farbu, rastú vo zhlukách, rovnako ako čerešne. Typickým znakom plodu je kyslosť, čím viac je kyslý, tým viac obsahuje vitamínu C.

Pôvod: Pochádza z Južnej Ameriky, najmä z Amazonských dažďových pralesov

Zbieraná časť: plody

Upozornenie: Pri prekročení odporúčanej dennej dávky môže spôsobiť črevné ťažkosti.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie